שחלות לא מגיבות - האם זה הפיך?

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

14/11/2008 | 15:39 | מאת: דנה

בת 44 וחצי, יש לנו בן. היינו מספר חודשים בטיפולים הורמונלים איתם הפסקנו אחרי שלא היתה תגובה שחלתית כמעט כלל. עכשיו אחרי 6 חודשים טבעיים עם מעקב והזרעות מתלבטים אם לנסות IVF שוב עם הורמונים. האם יש מקרים של נשים שהתחילו להגיב להורמונים טוס אחרי שכבר לא הגיבו להם? ממש לא יודעת מה לעשות. זהו אישור ה-IVF האחרון

דנה שלום, בהחלט לא קל להתמודד עם חוסר התגובה להורמונים ועם המחשבה על אישור אחרון ל-IVF. שכיחות הצלחת הטיפול יורדת באופן סטטיסטי עם הגיל, וגם להיסטוריה הרפואית ולמצב הרפואי העכשווי חשיבות והשלכות על סיכויי ההצלחה. עם זאת, בהחלט קרו מקרים שהפתיעו "כנגד כל הסיכויים" (הצלחת הטיפול/קליטה טבעית). בהצלחה, קרן

15/11/2008 | 21:07 | מאת: יעל

הי דנה, האם ניסית להעזר בטיפול אלטרנטיבי במקביל? שמעתי על נשים שטופלו במקביל בדיקור שעשה פלאים. אם את מעוניינת וגרה באזור המרכז, יש לי מישהי מעולה להמליץ עליה. יעל

16/11/2008 | 10:33 | מאת: דנה

אני בדיקור. במרכז. אולי אותה אחת :-) וכן נדמה לי שאכן זה עוזר. כבר היתה ירידה בערכי FSH בעקבות הדיקור. החלטתי לדחות את ההורמונים בעוד חודש לנסות הפעם רגיל שוב ובנתיים לעשות שוב פרופיל הורמונלי. אין טעם להרעיל את הגוף אם ה-FSH גבוה. המתסכל הוא שבחודשיים האחרונים נראה שכמעט ו... ועדין בסוף הבטא נופלת ויש דימום. כמה כוחות צריך!

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה