שאלה לכל התומכים והתומכות - האם לפי ניסיונכם חייבם

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

09/07/2008 | 17:39 | מאת: דן

אני בן 30, ילד ראשון הריון ספונטני תוך 3 חודשים, עשיתי בדיקת זרע (מנסים 7 חודשים) להלן התוצאות: נפח - 2 ריכוז - 98 מליון total concentration - 196 mil motile - 43% rapid motile - 15% moderate - 28% total motile sperm - 84 mil precent of motile sperm after 3 h - 45% vitality - 52% agglutination - לא נצפו mprphology normal forms - 2% abnormal forms - 98% head defect - 79 mid piece defect - 16 tail defect - 3% leucocytes - 1-2 השאלה היא האם המורפולוגיה מחייבת IVF או לא? אני מתכוון לשאול האם כל יתר ההליכים מיותרים פשוט או שבאמת יש סיכוי להרות טבעי או לחילופין עם השבחות/הזרעות? הכוונה לסיכוי סביר ולא לאחד למליון

דן שלום, הסיכוי תמיד קיים, במיוחד לאור העובדה שאתה מתאר הריון ראשון ספונטני שהושג מהר למדי. עובדה זו מצביעה על היכולת להפרות בהריון ספונטני. עם זאת, אין ערבות לגבי משך הזמן שזה עשוי לקחת והדבר תלוי כמובן גם במשתנים של בת הזוג. עולה שאלה גם לגבי משך הזמן שעבר מאז ההריון הראשון והאפשרות שמצב הזרע היה אז שונה. במצב מסוג זה מומלץ לקבל החלטה משותפת עם רופא פריון לגבי הטיפול המומלץ ביותר, לאחר שקילת כל המשתנים. אני מעריכה שתתבקשו לחזור על הבדיקות על מנת לראות את יציבות הפרמטרים של הזרע ואולי לערוך בדיקות נוספות המתקשרות לסיבה, שלא תמיד ברורה, למורפולוגיה נמוכה (=אחוז התאים בעל מבנה תקין). כמובן שגם פעולה כגון השבחה יכולה להעלות את הסיכוי להפריה. בהצלחה, קרן

10/07/2008 | 09:48 | מאת: אדוה

הי דן, טפו טפו הנסיון הראשון הלך לכם ממש מהר. אני מבינה את החששות שלך ואת זה שממש קשה לחכות, וגם את הצורך שלך לדעת אם מדובר בסיכוי סביר. מהנסיון שלי, לא בטוח שיש תשובה לכל השאלות האלה, גם לא לרופאים. לפעמים הדברים האלה מפתיעים, לפעמים לרעה ולפעמים לטובה. אולי הזרעה יכול להיות פתרון טוב למורפולוגיה הבעייתית... מצד שני, הכמות של הזרע ממש יפה, וזה בד"כ לא הולך יחד עם מורפולוגיה כזו. מקווה שיסתדר בקרוב, אדוה

19/07/2008 | 15:21 | מאת: אילת

ר' תגובה בהודעה שפורסמה בטעות כהודעה חדשה "פוריות" בהצלחה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה