מתי לעבור לIVF

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

03/07/2008 | 17:17 | מאת: ליהי

שלום לכולן, מישהי יודעת אחרי כמה הזרעות נהוג לעבור לטיפול IVF? אני עומדת לעשות החודש הזרעה חמישית ולמרות שממש קשה לי לחשוב על זה, אולי הגיע הזמן למתוח את הקו ולעבור הלאה... מצד אחד, במקרה שלא יצליח בהזרעה הנוכחית, אולי זה יצלח בדיוק בטיפול הבא? מצד שני, אולי אנחנו מבזבזים את זמנינו וטיפול IVF, עד כמה שמפחיד, הוא התשובה?... הלוואי ויצליח הפעם והכל יחסך ממני... אבל מה עם לא?.. ליהי

03/07/2008 | 20:29 | מאת: יפית

ליהי היי, למה IVF כל כך מפחיד אותך?

03/07/2008 | 23:50 | מאת: ליהי

הי יפית, אני חושבת שזה הפחד מהלא נודע, כל החוסר וודאות. הזרעה זה לא תהליך כל כך שונה מבדיקה גניקולוגית רגילה מבחינת ההרגשה שלי, והבנתי ש IVF זה כבר סיפור אחר לגמרי, גם מבחינת מינוני ההורמונים וגם הפרוצדורה עצמה, הרדמה מלאה וכו'. ברור שאם זה הדבר הנכון, אז אני אתגבר על הפחדים שלי אבל כרגע אני לא בדיוק סגורה מתי זה הזמן הנכון... אם אפשר לשאול, מה הנסיון שלך בנושא? עברת פעם טיפול IVF? לילה טוב ותודה על ההתיחסות ליהי

ליהי שלום, החששות שלך מעלייה בסולם הטיפולים הם מובנים וטבעיים, במיוחד שהם מצטרפים לתחושה של- ומה אם זה יצליח בפעם הבאה. נשמע לי שהחלטה לגבי המשך הטיפולים צריכה להתקבל באופן משותף עם הרופא המטפל, תוך לקיחה בחשבון של כל המשתנים הרלוונטים- נתונים שלך ושל בן זוגך, משך הזמן שאתם מנסים וכו'. מקווה שכלל לא יהיה בכך צורך, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה