בקשה מיוחדת

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

13/05/2008 | 20:55 | מאת: מרינה

תודה לקרן ולחגית על התייחסותכן המהירה. לצערי בעלי לחוץ ורוצה "תוצאות" בכל מחיר. אם זה כואב-זה למען המטרה והוא-רואה כדורגל. הרופא מתנשא ואין לי אפשרות בשלב זה להחליפו ולכן, מנסה להרגיע את עצמי בניסיון לחפש תשובות . אם מישהי עברה את הפרוצדורה אני ממש אדה לה אם תפרט לי איך זה מתבצע. אני חייבת להרגע . הרופא שלי אמר דקירה כואבת בכיפת הנרתיק ולי אין מושג אפילו איפה "הכיפה" .

מרינה שלום, את נמצאת בסיטואציה מורכבת. מעצם היותכם אנשים שונים, לך ולבן זוגך נטיות שונות, העדפות שונות וכנראה גם סגנון התמודדות שונה. כך, בעוד הוא רוצה תוצאות מהירות, ו"בכל מחיר", עולה מדבריך שהפרוצדורה מעוררת בך הרבה חששות ואף חרדות ואת מצפה לעמדה רגישה יותר לצרכים אלה, הן מהרופא והן מבן זוגך. הפער בין אופני ההתמודדות עשוי להפוך למשמעותי יותר סביב ההתמודדות עם אירוע טעון/משברי, כדוגמת טיפולי הפוריות. אני מניחה שלכל אחד מכם שאיפה שהדרך בה בחר תכובד ע"י בן הזוג, גם אם אינו מסכים איתה, כמובן, כל עוד זו אינה פוגעת בבן הזוג. לפעמים מדובר בקו דק ועדין. המלצתי היא לתת מקום לתחושות אלה בתקשורת עם בן זוגך, ולאפשר גם לו לשתף אותך בתחושותיו. אחרי הכל, אי הפריון היא בעיה זוגית, המעלה רגשות מורכבים בקרב שני בני הזוג ומצריכה התמודדות משותפת. מקווה שעל אף החששות והקשיים הטיפול הקרב ובא יהיה נסבל הן פיזית והן ריגשית, קרן

14/05/2008 | 14:15 | מאת: מרינה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה