אם ככה זה עכשיו, מה יהיה בהמשך

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

03/05/2021 | 23:08 | מאת: בתחילת הדרך

מנסים להכנס להיריון כבר שנה וחודשיים..סופסוף הופיע חיובי במקלות היריון וההתרגשות הייתה בשיאה, בסופו של דבר שבוע אחרי הגילוי הגיע המחזור והרופא אמר שזה היה היריון כימי , אחרי בדיקת פרוגסטרון ביום ה21 הערכים היו נמוכים והרופא אמר שלא היה ביוץ ונתן לי כדורי סרפפר, התחלתי לקחת אותם. במקביל בעלי עשה בדיקת זרע ונשלח לאוטרסאונד אשכים.. אם הכדורי ביוץ האלה לא יעזרו עכשיו 3 חודשים , אז אני קוראת מה ההמשך, הזרעה, ivf.. שבזמן הזה כל החברות שלי כבר בהיריון וכל כמה זמן מישהי אחרת מודיעה שהיא גם בהיריון. זה מתסכל. ממש! אני יודעת שכל אחת והגוף שלה והזמן שלה, אבל התיסכול הזה הורג אותי, הדיכאון הזה.. ולהגיד "להרגע" זה כל כך קל, אבל באמת להרגע? סיפור אחר לחלוטין

כותבת יקרה, הגילוי שבדיקת הריון חיובית לא תוביל בסופו של דבר להריון המיוחל מעורר מאכזבה רבה, תסכול ואף תחושה של אובדן. אחד האתגרים בנושא של כניסה להריון באופן כללי וטיפולי פוריות בפרט הוא אלמנט חוסר הוודאות. בדברים שלך את כותבת על כך שבראש את רצה כבר קדימה עם תסריטים שונים לגבי הטיפולים שלהם תזדקקי וללא ספק זה מעמיס עליך. לצד האפשרות שהדרך יכולה להתארך נסי גם להחזיק בתקווה שכל טיפול יכול גם לקדם אל עבר המטרה ולעיתים הדרך גם כוללת חיפוש אחר הנתיב הטיפולי המתאים ביותר עבורך ועבור בן הזוג. כפי שכתבת, קל יותר לכתוב מאשר לממש אבל חשוב מאוד, דווקא בתקופה כזו, לנסות לשמור כמה שיותר על שגרתך ולהקפיד לאזן במידת האפשר עם פעילויות ותחביבים שאפיינו אותך עוד לפני התחלת הטיפולים. במידה ואת מרגישה שאת ממשיכה לחוות תחושות מציפות ומשתלטות שמקשות עליך משמעותית ולאורך זמן בתחומי חיים אחרים ניתן גם לשקול פניה לאיש מקצוע מהתחום הרגשי שילווה וייסע בהתמודדות המתוארת. בברכה, קרן קורניק-הירש

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה