תסכול לאחר טיפולים שלא מצליחים

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

20/04/2021 | 20:00 | מאת: נועה

היי,, בת 42 ללא ילדים, לאחר כמה טיפולי ivf שלא הצליחו..מרגישה מאד מתוסכלת..וחסרת אונים...מתרסקת מכל טיפול שלא מצליח....וחסרת אנרגיות להמשך...האם ליווי רגשי זה דבר שיוכל לעזור לי?? ולאיזה סוג טיפול היית ממליצה? תודה רבה!!

שלום ותודה על הפניית השאלה, קבלת תשובה שלילית ובמיוחד לאחר נסיונות מצטברים עשויה לעורר תגובה רגשית עוצמתית. לא ציינת בדבריך האם ועד כמה יש לך גם רשת תמיכה חברתית או משפחתית, שגם לה משקל בהתמודדות עם הטיפולים. אני בהחלט ממליצה על ליווי רגשי כשהתחושות הדומיננטיות הן שליליות, מציפות ומקשות על התפקוד. הטיפול יכול לסייע בעיבוד החוויות הקשות, התבוננות משותפת ביעילות/במחירים של דרכיי ההתמודדות, לסייע בהפגת תחושת בדידות בנושא ועוד . ניתן לפנות לאיש מקצוע מהתחום הרגשי המתמחה בנושא של קשיי פוריות וטיפולי פוריות דרך המלצה או חיפוש באינטרנט. לעיתים ניתן לפנות גם דרך המקום שבו נערכים טיפולי ההפריה וישנם גם בתי חולים שבהם ישנם מרכזים לבריאות הנפש של האישה העוסקים גם בתחום זה. אל תהססי לפנות שוב, בברכה, קרן קורניק הירש

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה