מפחדת להתחיל ...

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

18/06/2014 | 13:18 | מאת: כרמל

שלום רב, סליחה מראש על האריכות אני פשוט חושבת שדבר קשור בדבר.. שמי כרמל, בת 34 אמא לילד בן שנתיים ו7 חודשים. אני בחורה שמנה וכבר בגיל צעיר גילו לי שחלות פוליסציסטיות. כשהילד היה בן שמונה חודשים בערך החלטנו שרוצים להתחיל לעבוד על עוד אחד.. מאז מנסים. הייתי אצל רופא נשים אחד שבמשך תקופה ארוכה מרח אותי . אחרי זמן של מעל חצי שנה עברתי רופא שישר שאל אותי למה מחכה שכן בגלל הגיל והנתונים ברור שאני צריכה רופא פריון. הלכתי לרופא פריון שאמר לי שבגלל שעדין אני לא בשלב ההפריות אלה צריכה איקקולמין הוא לא מטפל והחזיר אותי לרופא נשים וחוץ מזה הוא אמר לי שבגלל שאני שמנה הוא לא היה מטפל בי גם ככה. הרופא נשים התעצבן ואמר שבשביל איקקולמין אני צריכה רופא פריון ושוב שלח אותי לרופא פריון. שוב מחכים בתור... הגענו לרופא פריון שני שאמר לי שגם הוא עמוס- אבל אם ארזה בעוד שלושה חודשים יטפל בי כי הוא מכיר מישהו מהמשפחה שלי. אחרי כשלושה חודשים (כל פעם לתאם תור לרופא פריון גם לוקח מלא זמן עד שיש כך שאנחנו בסאגה הזו מלא זמן כבר) חזרתי לרופא שלי כי לא רזיתי (זאת בעיה שמלווה אותי שנים) ואחרי בכי רב הסכים לתת לי איקוקלמין ולא דרך הרופא. נתן לי כדורים שאם לא אקבל מחזור תוך שבועיים אקח אותם ואז אתחיל עם איקוקלמין. חוק מרפי אחרי שבועיים שהייתי צריכה להתחיל את התהליך חליתי והייתי עם אנטיביוטיקה ... ואז בעלי פוטר והרגשתי שאין לי תמיכה ממנו לתהליך... וכך כך פעם תרוץ ולמעשה לא לקחתי את הכדורים - פשוטכי כבר לא זכרתי מה הפרוטוקול והתביישתי ללכת לרופא. לקח לי מלא זמן לשכנע אותו שהוא יטפל בי ועכשיו אני מתביישת לחזור אליו ולהגיד לו שעד שהסכים לא עשיתי עם זה כלום. ןגם הפחד הזה שאם אצטרך רופא פריון מחדש למי אפנה? לשניים שהייתי אצלהם אני מתביישת לחזור. עוד אחד מהקופה זה רופא שבגיל 24 הייתי אצלו (כרופא נשים) והוא ממש היה לא נחמד אני יודעת שהוא ירד עלי בגלל המשקל שלי. עוד אחד שמעתי עליו גם שהוא לא נחמד. ובקיצור אני בעיקר כרגע מתפדחת ללכת לרופא נשים שלי וגם מפחדת שרופאי הפריון לא יסכימו לטפל בי כי אני שמנה. ולמרות הרצון לילד אני לא מצליחה להביא את עצמי לידי ירידה במשקל- הפוך, מאז שהתחיל הכל (שאמרו לי לרדץ) אני רק עולה ועולה... מה עושים??? תתודה!!!

כרמל שלום, ניתן לשמוע מדבריך עד כמה היית רוצה כבר להתחיל את הדרך ובו זמנית ישנן מגבלות שונות המאתגרות ומעכבות את התחלתה, כמו משקל עודף, מחלה ופיטורי בעלך. כמו שכתבת בכותרת ההודעה- מפחיד להתחיל. זאת , במיוחד כשעוד לא מצאת את הרופא עמו את מרגישה מספיק בנוח . יתכן שפניה ליעוץ וליווי רגשי תוכל לסייע ולהקל עליך בהתחלת התהליכים, קבלת החלטות רלונטיות ויישומן. אל תהססי לפנות שוב, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה