לקראת ivf

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

22/05/2013 | 10:27 | מאת: מישהי

לקראת ivf ראשון מפחיד אותי קצת עניין ההרדמה . את ההחזרה גם אני רוצה לעשות בהקדמה כי יש לי התכווצויות ואני מתחילה לצרוח וממש כואב לי . אמרו לי שהאחיות עושים את ההחזרה עם מים חמים שזה מקל עלי.זה נכון? זה נכון שיש בחילות אחרי ההחזרה? אני מה זאת רגישה לכאב :( בכל זאת כל כך רוצה כבר להחזיק את הבת שלי בזרועותיי כך שאני מלאה בהתרגשות ותקווה שזה יצליח, אני בת 31 והבנתי שלגיל יש משמעות חשובה, ובמקרה שלי היא לטובתי ובעיית זרע "קלה" יחסית מצד שני לא רוצה להתאאכזב. לכן פניתי אליכן, ייעוץ ותמיכה תעזור

שלום, כל התמודדות חדשה ובלתי מוכרת כרוכה באי וודאות ועבור מרבית האנשים מצב זה נחווה כמעורר מתח ואף חרדה. לכן טבעי ולגיטימי שאת חוששת לפני הטיפול הראשון וחושבת על דרכים להקל על עצמך. אחת הדרכים להגביר את תחושת השליטה היא אסיפת מידע שמפחית את אלמנט חוסר הוודאות. על מנת לקבל מידע אמין ומדוייק, יש לפנות למקור רםואי ולנשים שהתנסו בטיפול,אך חשוב לזכור שכל אישה מגיבה באופן שונה. בכל אופן, פעולת ההחזרה דומה באופייה לבדיקה גניקולוגית רגילה, היא לרוב קצרה ופשוטה מאוד לביצוע ומרבית הנשים לא מרגישות בה תחושה מיוחדת וגם לא מדווחות על בחילות לאחריה. בהצלחה! קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה