מיניות

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

20/04/2013 | 11:56 | מאת: דנה

שלום לכולן, אני רוצה להעלות נושא שמטריד אותי מאוד. בעלי ואני מנסים להכנס להריו כבר זמן רב ובכל התקופה, כל נושא יחסי מין הפך להיות טכני מאוד, לא מספק ולא מעניין. בעלי מרגיש שכל המטרה של מין כרגע היא כניסה להריון ואני לא מסוגלת בכלל לחשוב על תכלית אחרת למין פרט להריון. אני מרגישה שאני מאבדת את הזוגיות שלי ואת ההנאה שלי ממין. מה עושים?

דנה שלום, נשים וזוגות רבים מדווחים על שינוי בדפוסי יחסי המין ופגיעה באיכותם במהלך ניסיונות ממושכים להיכנס להריון , כמו גם במהלך טיפולי פוריות שונים. באופן טבעי, בעת הנסיונות להרות, יחסי המין הופכים להיות דרך להשגת ההריון ולעיתים נזנחים היבטים חשובים אחרים הקשורים ומתלווים אליהם, כפי שציינת בהודעה שלך. מכיוון שלפן המיני השפעה והשלכות על הקשר הזוגי ואיכותי, חשוב לנסות שלא להיגרר למצב שבו יקושרו היחסים אך ורק להריון. שימור וטיפוח הקשר הזוגי חשוב באופן כללי בתקופה הזו, והפן המיני נכלל בתוכו. פתרון אפשרי לתחושות שלך יכול להיות דווקא הגברת פעילויות זוגיות והקפדה על זמן איכות זוגי, שאינו נסב רק סביב הכניסה להריון. שבוע טוב, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה