תמיכה רגשית

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

02/03/2013 | 18:00 | מאת: דנה

שלום, שמי דנה ומזה מספר שנים אני ובן זוגי עוברים טיפולי פוריות. בעלי מאוד חושש לדבר על הנושא עם איש ואני לעומת זאת מרגישה צורך רב בתמיכה. עוברות בי מחשבות שלעולם לא יהיו לנו ילדים, שהוא יעזוב אותי וילך עם מישהי שתכנס להריון בקלות וכו. כאשר אני מתחילה לדבר איתו על התחושות שלי, הוא משתיק אותי בטענה שאני סתם לחוצה והשכל יסתדר. אני מאוד רוצה להרגיש נוח בזוגיות שלנו לדבר על הדברים הכואבים ולא מצליחה. מרגישה שסוחבות כישלון על כישלון. איך משכנעים בן אדם לדבר גם על הדברים הכואבים? אולי בככל לא כואב לו? מה עושים?

דנה שלום, פערים בין בני זוג לגבי הצורך והגישה כלפי שיתוף הסביבה הנם שכיחים. חשוב שתדברו על הנושא ותבינו את הצרכים השונים והתחושות שיש לכל אחד מכם כלפי הנושא. כמו כן חשוב שתהיה לך אפשרות לדבר על הדברים ה"כאובים" בקשר אך גם חשוב שבן זוגך ירגיש בנוח עם התקשורת, וכרגע נראה שקשה לכם למצוא את המקום המשותף הזה. יתכן כי זה דווקא הצורך והתחושה שלך שאין לך מקום להעלות דברים כאובים הוא הדבר החשוב לדבר עליו כרגע ומתוך כך להביא בהמשך את החששות שלך. אפשרות נוספת היא פניה לאיש מקצוע שילווה ויסייע לכם לקיים דיאלוג זורם יותר בנושא. שבוע טוב, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה