טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

28/01/2008 | 13:47 | מאת: אליה

לקרן שלום רב, קודם כל שמחתי לראות כי נפתח פורום המאפשר לעסוק בסוגיה של הקושי הנפשי המתלווה לכל נושא בעיות הפוריות, הגיע הזמן! אני נמצאת בתהליך של טיפולי פוריות (שלבים ראשוניים),ואני חשה כי הדבר מהווה מעמסה נפשית גדולה ביותר. אני שוקלת לפנות לטיפול פסיכולוגי סביב הנושא, אך מתלבטת כיוון שמניסיון העבר אני יודעת שגם תהליך של טיפול יכול להיות דבר לא פשוט, בעיקר בתחילתו. אני חשה כי אני זקוקה לתמיכה, אך אני חוששת שהכניסה לטיפול תלווה בהגברת הרגשות השליליים המלווים אותי בתקופה זו. מהי המלצתך בנושא? תודה מראש.

את מעלה התלבטות חשובה. מחד, ללא ספק, כניסה לתהליך של טיפול פסיכולוגי עשויה להיות מורכבת ולהפגיש עם תכנים טעונים. מאידך, טיפול המועבר ע"י איש מקצוע ובבסיסו קשר טיפולי משמעותי, יכול להוות מסגרת מכילה ולאפשר התחזקות וצמיחה. בהקשר זה, במידה ואת מחליטה לפנות לטיפול, אני סבורה כי ישנה חשיבות רבה לשיתוף המטפל בחששות אלה ולעיבודם במסגרת הטיפול. בהצלחה, קרן

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה