ניוון דיסק+בלט

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

06/06/2004 | 00:31 | מאת: אייל

שלום רב!!! אני בחור בן 22. כ-5 שנים אני סובל מכאבי גב תחתון שהולכים ומחמירים משנה לשנה. הכאב הוא חד, ממוקד ובעל עוצמה חזקה(במרכז עמוד השידרה), ונמשך 24 שעות. הוא קיים בעמידה, ישיבה, ואפילו בשכיבה אני מתעורר כתוצאה מהכאב. אין הקרנה(פרט להקרנה עמומה לישבנים), ואין הגבלה משמעותית בתנועה. עברתי טיפולים משלימים, זריקת אפידוראל, פיזיותרפיה, ועסקתי ביוגה, עד כה שום דבר לא עזר. מיפוי עצמות נמצא תקין. בצילום MRI ו-CT נמצא בלט דיסק עם לחץ משמעותי על השק הדוראלי בגובה L5-S1 ובלט נוסף פחות חמור עם לחץ קל על השק הדוראלי בגובה L4-L5. עפ"י חוות דעת של מומחים, נקבע שקיים ניוון דיסק בגובה L5-S1. עד כה ביקרתי אצל מספר ניכר של מומחים, אורטופדים ונוירוכירורגים. כל אחד המליץ לי על ניתוח אחר: שאיבת דיסק, כריתת דיסק או השתלת דיסק. לאחר בירורים החלטתי לעשות שאיבת דיסק, בעיקר עקב מיעוט הסיבוכים האפשריים, ביחס לאחוזי ההצלחה. וזאת אפעפ"י שחלק מהמומחים טענו שהכאב נגרם ישירות כתוצאה מהניוון ולא מהבלט. ברצוני לשאול: ממה נגרם הכאב? האם מהניוון עצמו, או שהבעיה היא בבלט?(דבר שישפיע על בחירת הניתוח- שאיבה/כריתה או השתלה) האם יש טעם בשאיבת דיסק, אפעפ"י שקיים ניוון? במידה ולא, מהו הניתוח המומלץ למצב שתיארתי? בברכה אייל

11/06/2004 | 19:59 | מאת:

הכאב בגב נובע מהדיסק המנוון. שאיבת דיסק תעזור לך קצת פחות מאשר כוסות רוח למת. במידה והינך סובל מאד ניתן לבצע ניתוח, אשר כמובן אינו הכרחי, ומטרתו הינה שיפור איכות חיים בלבד. הניתוחים המתאימים למצב אותו תיארת הם או קיבוע או החלפת דיסק לדיסק מלאכותי. ד"ר אשכנזי