cavernous sinus invasion

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/04/2004 | 16:29 | מאת: sefi

אם אפשר, קצת פרטים על הסרת אדנומה היפופיזארית החודרת במעט לסינוס הקברנוזי. הרי הסינוס הוא בעצם כלי דם, האם חדירה אליו להסרת גידול לא גורמת לשטף דם מוחי? אייך בדיוק סוגרים את הדופן אחרי שמוציאים את הגידול? או שאולי אזור הגידול שהוצא הופך לחלק מהסינוס? תודה .

10/04/2004 | 15:42 | מאת:

בד"כ לא נכנסים לסינוס להוציא שארית גידול קטנה אלה משאירים אותה. לעיתים הגידול לא חודר לסינוס אלה רק דוחף את הדופן ואז ניתן להוציא את הגידול בשלמותו. ניתן גם לחדור לסינוס ולהוציא גידול מתוכו אך זאת נעשה בגישה עליונה דרך הגולגולת ולא בגישה המקובלת לאדנומות דרך האף. הסינוס הוא אמנם "אגם" של דם ורידי אך ניתן לחדור לתוכו ולעצור את הדימום בטכניקות כירורגיות שונות ד"ר אשכנזי

10/04/2004 | 19:28 | מאת: ספי

תודה לך.