בלט דיסק וכאבי פנים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/02/2004 | 18:31 | מאת: מירי

אני בת 40 לפני שנתיים ביצעתי שתל בלסת תחתונה צד ימין. לאחר השתל הרגשתי צריבה בשיניים וכאבי שיניים בצד שמאל ו לאחר טיפולי שיניים החלו כאבים במפרק הלסת בצד שמאל . טופלתי תרופתית למשך חצי שנה עם הטבה זמנית וחלקית. לפני כחודש לאחר צילום CT התגלה בלט דיסק בעמוד שדרה צווארי בגובה C4-C5 ( בקע אחורי מרכזי ) לאור זאת אני מרגישה חולשה ביד שמאל ,"הבזקים חשמליים " בצואר ויד שמאל ובנוסף כאבים במפרק הפנים בצד שמאל שגורמים לי לעצבוב באף. , האם יש קשר בן הבלט דיסק לכאבי הפנים והמפרק. האם המפרק יכול לגרום לכאבי צואר , שחמות , וחולשה בידים או הפוך? למי לפנות ?

15/02/2004 | 11:09 | מאת:

פריצת דיסק בצוואר יכולה להסביר כאב בפנים ולעיתים אף כאב בשיניים. הבעייה במפרק לעומת זאת אינה יכולה להסביר את התלונות ביד שמאל היכולים כן להיות מוסבאים מהבעייה הצווארית. מומלץ שתפני לנוירוכירורג או אורטופד המומחים לבעיות עמוד השדרה לבדיקה. ד"ר אשכנזי