ניתוח קיבוע

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/02/2004 | 09:08 | מאת: אירית

ד"ר אשכנזי שלום רב! מזה שש שנים אני סובלת מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל. עברתי אינספור בדיקות וטיפולים בינהם מיפויי עצמות, בדיקות c.t. בדיקות m.r.i , e.m.g לא נמצאו ממצאים חריגים למעט חשד לפריצת דיסק (ע"פ הסי.טי) בחוליות L4L5 . קיבלתי זריקות אביטרן, זריקות קורטיזון למפרק הסקרואיליאק, זריקת אפידורל. כלום לא עזר. בדיסקוגרפיה שנערכה לי נמצא חשד לניוון דיסק בחוליות L5S1 .עברתי ניתוח מסוג IDET לפני שלוש שנים . היתה הקלה מסויימת אך הכאבים חזרו מהר מאד. (עיקר הכאבים שלי בעמידה או בהליכה. הכאב עובר מהגב התחתון ועד כף הרגל. רגל שמאל כבדה במיוחד ואני משתמשת במשככי כאבים.) לפני שבוע נעשתה לי שוב הזרקה למפרק הסקרואיליאק והדבר רק החמיר את הכאבים. אני בת 33, יש לי שני ילדים קטנים , איכות חיי נפגעת ואני מאד סובלת. לפני מספר חודשים עשיתי MRI נוסף (רביעי במספר) בו נמצא כי הדיסק שבין החוליות L4L5 מונמך ומיובש והרופא הסביר כי נראה ניוון דיסק. אני נמצאת בשלב המכריע שלפני ניתוח קיבוע ומבקשת לברר עמך האם תמונת המצב שהצגתי אכן מצדיקה ניתוח מסוג זה, מהן ההשלכות של ניתוח כזה (גם על היכולת ללדת בעתיד). מודה לך מראש על ההתייחסות.

13/02/2004 | 17:34 | מאת:

מטרת קיבוע היא לגרום לשיפור איכות החיים שלך. במידה והינך סובלת מכאב גב מטריד הגורם לך להפרעה באיכות החיים שלך ונסיונות טיפול שמרני נכשלו יש מקום לשקול ניתוח לקיבוע הדיסק או הדיסקים החולים. אין כל בעייה בקשר ליכולת ללדת בעתיד. הניתוח כרוך בתקופת החלמה של מס' שבועות ולאחריו סביר שתהיה הגבלה כל שהיא בכושר הכיפוף קדימה בשל הקיבוע. ד"ר אשכנזי