נוירולוגיה ונוירוכירוגיה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/12/2003 | 18:30 | מאת: ת

ד"ר שלום, מזה כחמישה חודשים אני סובל מנימולים בארבעת הגפיים ובפנים + כאבי צוואר תחתון ועורף (והיו גן כאבי ראש עם דקירת בתוך הראש שחלפו). הנימול החל בפתאומיות בצד שמאל של הגוף (כך נרדם פתאום תוך שניה) ובהמשך טייל לו בכל הגוף. CT מוח תקין. CT עמוד שדרה צווארי הראה על לחץ קל ב- C5-6. 3 נוירולוגים שבדקו אותי (ביניהם פרופסור מנהל מחלקה נוירולוגית בבי"ח ציבורי) ייחסו את הסימפטומים ללחץ נפשי, ושללו בעיה צווארית. הנימוקים: בדיקה נוירולוגית תקינה; עמוד שדרה צווארי לא יכול להקרין לפנים ולרגליים (אלא רק לידיים); סימני חרדה שהופיעו כגון חוסר תחושה בעורף עקב שינה עליו בלילה. נוירוכירוג, שבדק אותי והפנה אותי גם ל- MRI שהראה לחץ מתון/קל על החוט בגבהים C4-5 ו- C5-6 טען שהסימפטומים נובעים מהצוואר. הנימוקים: הלחץ על החוט יכול לגרום לנימולים גם בפנים וברגליים (גם ללא הופעת נימול בידיים כפי שלעיתים קורה אצלי); ממצא של הגבר החזר טרייצפס יד ימין. מדוע התשובות שאני מקבל בין רופאים משני המקצועות שונות ? האם לנוירולוגים (ולא לשכוח שגם מנהל מחלקה נוירולוגית עורב) יש את אותה רמת ידע של נוירוכיגים בהשפעות של עמוד שדרה צווארי על הגוף ? כיצד דיסק בגובה C4-5 יכול להשפיע על הראש והפנים, שכן העצבים לראש ולפנים יוצאים הרבה יותר גבוה ? האם לחץ קל/מתון יכול לגרום לתופעות חמורות ? בתודה מראש.

22/12/2003 | 00:53 | מאת:

אינני יכול לענות לך מבלי לראות את ההדמייה שביצעת אך לחץ על חוט השדרה הצווארי יכול לגרום לתחושת נימול ואו זרמים גם בפנים ונדמה לי שכבר עניתי על שאלתך זו בפורום עמוד שדרה. ד"ר אשכנזי

23/12/2003 | 10:13 | מאת: ת

ד"ר שלום, ראשית תודה על תשובתך. אמקד יותר את שאלתי. האם נוירולוג שבודק אותי ומגיע למסקנות כלשהן על-פי בדיקה נוירולוגית וממצאי ההדמיה לגבי סיבת ההקרנה יש אותה רמת ידע של נוירוכירוג בנושא ? תודה מראש.

23/12/2003 | 21:50 | מאת:

תלוי בנוירולוג ותלוי בנוירוכירוג. אבל אם אתה מתעקש תחפש באטלס אנטומי את גרעין העצב הקרניאלי החמישי ותמצא שקיים גרעין עצב הנקרא cervical gangilion of trigeminal nerve. זהו גרעין תחושתי של העצב החמישי המעצבב את הפנים מיקום הגרעין בחוט השדרה הצווארי ולחץ עליו יכול לגרום לתחושת קרינת כאב לפנים. תאורך של התחזקות ההקרנה בזמן כיפוף הצוואר רק מחזקת את ההשערה שמקור בעייתך בצוואר. ד"ר אשכנזי