חולשת שרירים כללית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/10/2000 | 19:40 | מאת: שלום

שלום אני בן25 בריא עד כה ומזה כחודשיים אני סובל מחולשת שרירים בכל הגוף יש לציין כי חוויתי קודם לכן תופעות של נמלול בעקר בגפיים וכן כאבים קלים בשרירי הבטן העליונים בשעת ישיבה בעיקר.וכן בעיות בשינה וכאבי /לחץ בראש. אני סובל לא מעט גם מתופעות של לחץ נפשי וחרדות. בצעתי מס בדיקות דם וע"פ השערת הרופא מדובר בתת פעילות של בלוטת התריס שאלותי: 1.האם בדיקות דם מספיקות ע"מ לסתור מחלות מסוכנות כגון נוון שרירים?ואם כן אילו בדיקות יש לבצע? 2.האם תופעה זו מוכרת במצב של תת פעילות של בלוטת התריס 3.האם יש אפשרויות נוספות שמומלץ לבדוק העשויות לגרום לבעיה מסוג זה תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
02/11/2000 | 20:37 | מאת:

שלום רצה הגורל ותחום התמחותי בנוירולוגיה הוא מחלות נוירומוסקולריות (מחלות השרירים והעצבים ההיקפיים). ובכן מה שחשוב כמובן לשלול אצלך שלא מדובר במחלת שרירים ראשונית. דרך אגב תת-פעילות של בלוטת התריס שאינה מאוזנת יכולה במצבים קיצוניים לגרום לחולשת שרירים. יתכנו כמובן שתי אפשרויות: א. שאין לך מחלת שריר וכל התלונות הן מסיבה אחרת, כמו לחץ נפשי וכן הלאה. ב. שאכן קיימת אצלך חולשת שרירים אמיתית ואז יש לשלול מחלת שריר. הבירור למחלת שריר מורכב ממספר שלבים: 1. בדיקה נוירולוגית יסודית 2. בדיקות דם 3. בדיקות אלקטרופיזיולוגיות של השריר (EMG) ו-4. ביופסית שריר. כמובן שלא כל אחד חייב לעבור את כל השלבים, תלוי מה ממצאי הבדיקה ומה רמת החשד הקליני. בברכה ד"ר רון דבי

03/11/2000 | 16:50 | מאת: שלום.

רב תודות על ההתיחסות המפורטת שאלתי היא האם בדיקות דם תקינות של אנזימים כמו CPK יכולות להרגיע אותי או שאין זה מבטיח כלום תודה מראש שלום.