דחוף לפני ניתוח!!!!

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

08/03/2003 | 13:02 | מאת: רוני

שלום רב! ראשית כל עשיתי מספר פעמים בדיקת עיניים שקוראים לה V.I.P ובכל התשובות מצאו אותו דבר יש עדות לתהליך דמיאנלטיבי מה זה? ועוד דבר שלא פחות חשוב ממה נוצר לחץ תוך גולגולתי עשו חמישה פעמים בדיקת L. P. בגב ומצאו לי לחץ 35 שזה גבוה מאוד ככה הבנתי בבקשה תגידו לי מה זה כי אני צריכה לעבור בדיקה מאוד קשה שמכניסים לי צינור לתוך הגב ל- 24 שעות ורוצים לבדוק את הלחץ ולאחר מכן בניתוח להכניס שוב צינור שישאר קבוע לנקז כל פעם את הנוזל כשהוא מצתבר כי אני סובלת נורא מכאבי ראש וטישטוש בעיניים אבל ללא פפילדמה תודה מראש רוני

10/03/2003 | 00:06 | מאת:

רוני שלום לא כל כך ברורה לי האבחנה שלך. לחץ תוך גוגלתי עם הפרעות בראייה מופיע בחולים עם פסוידוטומור צרברי. יחד עם זאת במחלה הנ"ל אין עדות לבעייה דמיאלנטיבית וה- VEP לא אמור להיות מופרע. האם ביצעו לך בדיקת MRI? האם ביצעו לך בדיקות נוספות? האם הברור בוצע ע"י נוירולוגים, רופאי עיניים או נוירוכירורגים? במידה ויהיו לי פרטים נוספים אוכל אולי לענות לך בצורה מדוייקת יותר. ד"ר אשכנזי

15/03/2003 | 23:28 | מאת: רוני אוזן

לדוקטור אשכנזי שלום רב! קודם כל תודה על תשובתך ושנית מצאו לי בבדיקת ה-M.R.I שהיא לא תקינה התשובה לא אצלי אבל בבדיקת ה-V.I.P של העיניים זה משהו אחר זה לא קשור ללחץ בראש שאלתי היא למה התשובה הייתה {יש עדות לתהליך דמיאנלטיבי} מה זה אומר בלי כל קשר ללחץ תוך גולגולתי.