דחיית חיסונים לתינוק אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

06/11/2016 | 11:14 | מאת: לינס

שלום, תינוק בן 7 חודש , חוסן עד גיל חודשיים בכל החיסונים, עקב אי שקט תמידי ורציני וקושי לאכול, בכי רב, וחוסר ביצירת קשר עין הוחלט לבצע בירורים נוירולוגים, הומלץ לא לחסן עד שנסיים. מס שאלות, 1. הוא חוסן בגיל חודשיים למחומשת ולפרבנר עד מתי החיסון מגן/ מחזיק? 2. אם קיבל שתי מנות של צהבת (בגיל לידה ובגיל חודש) ואת השלישית סביר שיקבל לקראת גיל שנה הם זה עדיין נותן חסינות תמידית? בגלל האיחור במתן המנה השלישית, האם יש זמן מקסימום למנה השלישית? 3. אם נחזור לחסן בגיל שנה האם עדיין נצטרך לעשות את כל המנות כמו בשנה הראשונה לחייו של תינוק? הבנתי שמערכת החיסון יותר מפותחת ולדוגמה אם עושים את הפרבנר בגיל שנה מספיק מנה אחת, האם זה נכון? 4. במידה ויוחלט לפצל את המחומשת, ללא השעלת, האם כמות החומרים המשמרים וכל מה שמרכיב את החיסון מוכפל בשלוש בעצם? האם יש בזה סיכון ? מדוע בעצם יש בעיה עם השעלת כאשר עושים בירור נוירולוגי? המון תודה.

לינס שלום, אקדים ואומר שאיני מבין את ההמלצה שקבלתם. במידה ויש בעיה הנחשדת כנוירולוגית, ממליצים שלא לחסן כנגד שעלת בלבד. שאר החיסונים היו אמורים לתת במועדם. למעשה החמצתם את האפשרות לחסן כנגד רוטוירוס, שכן בנך כבר מבוגר מדי. לגבי שאלותייך: 1. החיסונים שקבל בנך עד גיל חודשיים "נחשבים". עם זאת, מאחר ונדרש מספר מנות מסוים על מנת להשיג כיסוי חיסוני, הרי לא הושג כיסוי חיסוני מלא במתן חיסונים חלקי. 2. יש לתת את המנה השלישית של צהבת B עד גיל שנה על מנת להשיג כיסוי חיסוני מיטבי. 3. ברוב החיסונים יש להשלים את מספר החיסונים המלא, כמו שהיה מקבל לפני גיל שנה. ספציפית לגבי פרבנר: אם הבנתי נכון וקיבל רק מנה אחת, יהיה עליו לקבל שתי מנות נוספות בהפרש של חודשיים זו מזו. 4. אני מניח שכמות החומרים המשמרים אכן גבוהה יותר בעת פיצול החיסונים, אך מאחר והכמויות זניחות מלכתחילה לא נראה לי שיש בעייתיות בענין זה. עם זאת, אכן יהיו בעת פיצול כמות הדקירות גבוהה יותר, ויותר אפשרויות לפתח תופעות לואי כגון חום וכאב מקומי. 5. הסיבה לדחיית חיסוני שעלת בעת מחלה נוירולוגית פרוגרסיבית ולא נשלטת היא בעצם היסטורית. בעבר היה נהוג סוג חיסון אחר, חיסון תאי מומת, שגרם לתופעות לואי נוירולוגיות ולא רצו להעלות את הסיכון לכך במי שמועד לבעיות נוירולוגיות מלכתחילה. כיום נהוג חיסון אחר, אל-תאי, וכנראה שהוא אינו גורם לבעיות כאלה, אך ההנחיה נשארה בעינה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים