חיסון הפטיטיס b עם תופעות לוואי קשות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/08/2015 | 23:42 | מאת: טל

בני קיבל לפני חודש לערך חיסון שני לצהבת b. מיד לאחר החיסון הוא פיתח חום גבוה, שלשולים, הקיא ואף התייבש. לא היה לי ספק שהחיסון הוא הגורם למצבו הקשה של בני, מאחר ואין כל סיבה אחרת (גם לדברי הרופא לא היו ממצאים אחרים). לאחר הבנתי כי משרד הבריאות הנחה למשוך את כלל חיסוני צהבת b, תוך הסבר לוטה בערפל אודות סיבת המשיכה, ברצוני לדעת כיצד אם בכלל יש לי דרך לברר מה הוזרק באמת לגופו של בני. יש לציין כי מאז החיסון התנהגותו השתנתה והוא מתקשה לאכול. (בפנייה לרופא נאמר לי שיתכן ומדובר בוירוס) בנוסף, האם כדאי לסמוך על משרד הבריאות למרות הכשל העצום הזה שלא ניתן באמת לדעת מהם מימדי פגיעתו בילדינו? נראה כי מסתירים מידע מהציבור.

טל שלום, החיסון כנגד צהבת B (גם SciBVac, החיסון שנמשך חזרה, וגם ENGERIX, החיסון הנותר) מכיל חלבוני דופן של הנגיף בלבד, ולכן אינו יכול לגרום למחלה נגיפית בעצמו. תופעות לואי כפי שתארת אינן מוכרות לאחר החיסון הנ"ל. לפיכך, יתכן שצדק רופא הילדים באומרו כי יתכן שמדובר במחלה ויראלית על רקע אחר כגון הדבקות מהסביבה. כאמור, לא כל חיסוני צהבת B נמשכו חזרה, אלא ה-SciBVac בלבד. גורם ההחזרה קשור ככל הנראה בתנאי האריזה שלו. אף על פי כן, לא תוארו בארץ (בה ניתנו יותר ממיליון מנות חיסון) או במדינות האחרות בהן הוא מוזרק, תופעות לוואי חריגות. סוג החיסון שניתן לבנך מצויין בפירוש בפנקס החיסונים שלו, תחת הטבלה של צהבת B. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים