תוקף של חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/08/2015 | 22:33 | מאת: sketch

שלום, אני בן 26 ושנה הבאה אני מתחיל ללמוד בפקולטה למקצועות הבריאות וצריך לעבור תכנית חיסונים שקבע משרד הבריאות. האם אני צריך להתחסן שוב נגד MMR(התחסנתי בגיל 6), Hepatitis B(גיל 11), ו-Polio(התחסנתי בגיל כמה חודשים וקיבלתי מנת IPV לפני 4 שנים)? תודה

סקץ' שלום, כעובד בריאות עליך לנקוט אמצעי זהירות רבים ונוקשים יותר שלא תידבק ולא תפיץ מחלות. לשאלתך: 1. אם קיבלת מנת MMRV אחת, עליך להשלים מנה שניה. אם קבלת את שתיהן, תוכל לבדוק דרך קופת החולים את רמת הנוגדנים שלך לכל אחת מהמחלות. במידה והרמה מספקת, אין צורך שתתחסן בשנית. 2. בהנחה שהשלמת את 3 מנות החיסון של הפטיטיס B, עליך לקחת בדיקת רמת נוגדנים. הצורך להתחסן נקבע לפי הרמה הקיימת. 3. סביר להניח שהנך מחוסן לפוליו, אך עליך בודאי להתחסן לשעלת. בד"כ משתמשים בתכשיר המכסה את שתי המחלות. אין בך סיכון כלשהו, והייתי ממליץ לך להתחסן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים