חיסון צהבת הפטיטיס b

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/08/2015 | 20:56 | מאת: לירון

שלום רב, בני בן שלושה חודשים קיבל מנה אחת של צהבת b בגיל חודש ( החלטנו לא לתת לו חיסון בבית החולים) אתמול פורסם כי משרד הבריאות מבצע ריקות של החיסונים בשל פגם באריזה. האומנם פגם באריזה? מה המשמעות של פגם בחיסון? האם הוא פשוט הופך ללא יעיל או האם הוא עלול להפוך למסוכן? משרד הבריאות פירסם רשימה של האצות שהוחזרו והאחווה שבני קיבל נמצאת ברשימה, אני מאוד מודאגת ועל כן שוקלת האם לתת את המנות הבאות של צהבת b או להמתין לגיל מאוחר יותר שהרי זו מחלה שעוברת ביחסי מין. האם מסוכן לתת מנה אחת ולא להמשיך? תודה אמא מודאגת 😔

אמא שלום, פגם באריזה של מוצר רפואי, לרבות חיסון, עלול לפגוע ביעילותו של המוצר. הבעיה בחיסון לצהבת B הינו בתכשיר הנקרא SciBVac, אשר אותו קראו חזרה בשלב זה. ישנם תכשירים אחרים, תחליפיים, (למשל Engerix) אשר הינם בטוחים למתן. צהבת B עוברת במגע של פצעים פתוחים בדם, בעירויי דם לא מפוקחים וביחסי מין. באחוז קטן מהמקרים לא ברור כיצד קרתה ההדבקה, לפיכך אני סבור כי עדיין כדאי לחסן. אין סכנה בהפסקת מתן החיסון אחרי מנה בודדת למעט אי-השגת כיסוי כנגד המחלה והסיכוי המוגבר ללקות בה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים