פגיעה ברגל כתוצאה מחיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/01/2015 | 21:20 | מאת: רחלי שטרית

שלום, כשנולדה ביתי היא קיבלה את החיסון שכולם מקבלים לאחר הלידה. כשבאתי פרק זמן לאחר מכן לתינוקיה ראיתי את מקום החיסון ומסביבו עיגול בקוטר של 5 סמ בערך קשה ונפוח אמרו לי לא לדאוג זה עובר. אחרי עוד כמה שעות שמתי לב שכל רגל שמאל שלה התנפחה למעשה אפילו הצד השמאלי של המפשעה, באולטרסאונד ראו בצקות גדולות לכל אורך הרגל כולל כף הרגל מעל ומתחת, לרופאים לא היו תשובות ואמרו שוודאי זה יעבור מאז עברה שנה וחצי הרגל עדיין נפוחה וזה ניכר, ביתי שומרת על הרגל ולא מרבה להפעיל אותה, ילדים בגילה מתחילים לצעוד והיא אפילו לא עומדת.. ברצוני לדעת האם בתופעות הלוואי של חיסון הלידה מוזכר איזה שהיא תופעת לוואי כזו? האם ידוע שבלוטות הלימפה עלולות להפגע מהחיסון הספציפי הנל? תודה מראש!!

רחלי שלום, איני מכיר תאורי מקרה של פגיעה כה ממושכת מסוג זה בעקבות חיסון צהבת B. תופעות הלואי של חיסון זה הינן חולפות וזמניות בד"כ. איני יודע אילו בירורים עברתן, אך יש לשלול מצב הנקרא לימפאדמה, המתאים למה שתארת, ואינו קשור בחיסון. בברכה,

06/01/2015 | 01:24 | מאת: רחלי שטרית

היכן אני עושה את הבירור לגבי הלימפדמה? אחד הרופאים הזכיר את עניין הלימפדמה ואמר שכנראה זה אכן זה והטריגר היה החיסון, האם זה ייתכן?

06/01/2015 | 14:04 | מאת: לרחלי

http://www.medicalnewstoday.com/articles/180919.php http://www.medicinenet.com/lymphedema/article.htm

רחלי שלום, בנוסף למה ששלח קודמי, אני מוסיף גם משהו בעברית http://www.doctors.co.il/ar/3116/%D7%9E%D7%94%D7%99+%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%93%D7%9E%D7%94+q00 עקרונית, לימפדמה יכולה להיגרם גם בעקבות טראומה, בד"כ עקב פגיעה נרחבת יחסית ברקמות, אשר דקירה ומתן חיסון אינם גורמים לפגיעה בסדר גודל כזה. הנפיחות המקומית שראית לאחר הלידה היא אכן תופעת לואי ידועה ומקובלת, אך חולפת לאחר כיממה. לגבי כל מה שאת מתארת אח"כ, בעיון בספרות הרפואית לא מצאתי תיאור מקרה הדומה למקרה שלכם. בעיני סביר יותר כי מדובר בלימפדמה (אם אכן זו האבחנה) מולדת, אשר לקח לה מעט זמן להתבטא (וזה לא נדיר). הבירור יכול להיעשות דרך רופא הילדים בשילוב עם מומחה כלי דם. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים