חיסון נגד דלקת כבד A

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

31/12/2014 | 01:27 | מאת: תמר

שלום רב, בני בן השלוש אינו קיבל מנה שנייה לחיסון כנגד דלקת כבד A. את המנה הראשונה קיבל בספטמבר 2013 בהיותו בן שנה ותשעה חודשים. 1.האם ניתן לחסנו כעת במנה שניה או שיש להתחיל את הסידרה מההתחלה או שבכלל לא כדאי לעשות זאת כי עבר המון זמן והוא כבר גדול בשביל זה? 2. האם החיסון בטוח ויעיל למרות שעבר זמן רב מאז קיבל את המנה הראשונה? 3. האם הוא יכול לקבל את החיסון אם נחשף לצואת חתולים או לרוק חתולים באמצעות פיו (בלע זאת) או שיש לשמור על זמן מסויים לפני נתינת החיסון? 4.באותו עניין- האם חס וחלילה- לא עליו- יכול להדבק בדלקת כבד A- אם בלע צואת/רוק חתולים? תודה.

תמר שלום. ניתן ורצוי לחסנו במנה השניה של צהבת A. אין צורך לחזור על המנה הראשונה, והחיסון רלבנטי מתמיד, ככל שייחשף לתנאי הגיינה ירודים (אשר מטבע הדברים קורים בד"כ בתכיפות גבוהה יותר, ככל שגיל הילד עולה). לא ידוע לי על העברת המחלה דרך חתולים (או קשר כלשהו אליהם). הגורם העיקרי שנושא את הנגיף הוא בני אדם וההדבקה נעשת ע"י מזון או מים שזוהמו בביוב או בצואת אדם, ובאופן נדיר יותר, ביחסי מין או מתן דם או מוצריו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים