חיסון נגד צהבת A ופוליו באותו יום

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/11/2020 | 10:17 | מאת: יעל

ביתי בת שנה וחצי לפני כשנה לאחר מספר שבועות מחיסון רוטה האחרון בסדרה היא קיבלה התפשלות מעי שבנס טופל בפעולה כירוגית ללא צורך בניתוח. אחרי כל חיסון בדכ היא מקבלת חום ולא רגועה כמה ימים. אני מאוד מתלבטת האם לחסן אותה בצהבת A(היא קיבלה בעבר צהבת B) ובטיפות פוליו האם יש ממה לחשוש? האם להמנע בעקבות התפשלות מעי שנגרם לפי רופא המטפל שנגרם מחיסון רוטה מה הרופא ממליץ? תודה רבה

יעל שלום. ראשית, אין קשר בין חיסון צהבת A וצהבת B. שניהם חיסונים מומתים, אך למחלות שונות לחלוטין. אין בינם לבין התפשלות מעיים מאומה ולכן ממליץ לחסן. התפשלות מעיים אינה מוגדרת גם כהתווית-נגד למתן חיסון פוליו חי-מוחלש ולכן איני רואה סיבה לדחותו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים