הפטיטיס b מתי לתת אם לא נתנו במועד

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

08/10/2020 | 20:46 | מאת: שואלת

שלום, בתי בת חודש. לא נתנו לה את חיסון הפטיטיס b בבית החולים. אנחנו רוצים לתת אותו. מנסה להבין מתי כדאי לשלב אותו בתוכנית החיסונים. חיסון גיל חודשיים שמכיל את השעלת חשוב לנו לתת במועד. אם ניתן עכשיו את החיסון הפטיטיס b יצא לנו בגיל חודשיים גם את המנה השניה של זה וגם את השעלת. האם ניתן לתת את הפטיטיס b עכשיו בגיל חודש ואז את המנה השניה בגיל שלושה חודשים? מתי הזמן הטוב ביותר לתת את החיסון הפטיטיס b? תודה מראש וחג שמח.

שלום, ניתן לתת את חיסון צהבת B בכל שלב כל עוד שומרים על המרווחים הנכונים. למשל - מנה ראשונה בגיל חודש, השניה בגיל חודשיים והשלישית בגיל 7 חודשים. אין בעיה לשלב את חיסון הצהבת עם חיסונים אחרים באותו הגיל. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים