חיסון הפטיטיס A שאלה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/07/2020 | 02:41 | מאת: מרים

האם יש צורך לחסן תינוק בגיל שנה ושמונה להפטיטיס A ? במידה ויחלה זה נותן לו את החיסון לכל החיים...אז למה מחסנים? אני זוכרת שחליתי בצבא ( לפי בדיקות דם ) וזה אמור לתת לי חיסון תמידי.

מרים שלום, חיסון צהבת A ניתן פעמיים, בגיל שנה וחצי ושנתיים. אכן - גם החיסון וגם המחלה - מקנים לרוב כיסוי לכל החיים. צהבת A היא מחלה נפוצה יחסית בארץ (ולראיה, גם את חלית בה). באחוז קטן (אך משמעותי) של החולים בה, יכולה לגרום לכשל של הכבד, הדורש בהמשך השתלת כבד. מצב זה לא קורה בחיסון אלא במחלה טבעית בלבד. לפיכך, מומלץ מתן החיסון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים