חיסוני גיל חצי שנה - לדחות?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/04/2020 | 18:06 | מאת: יוהנה

לבני בן החצי שנה יש תור לטיפת חלב לחיסונים השגרתיים לגילו. אני מתלבטת אם הגעה לטיפת חלב היא לא מדובר בסיכון מיותר בימי קורונה טרופים אלה. כמה קריטי אם יקבל את החיסונים בעוד כמה חודשים? עד כה חוסן "לפי הספר" וכעת הוא אמור לקבל חיסון שלישי צהבת בי, מנה שלישית מתוך שש של מחומשת, ראשונה של פוליו ואחרונה של רוטה ומנה שלישית של המופילוס אינפלואנזה. תודה על התשובה!

יוהנה שלום, ההמלצות הן לתת את חיסוני השיגרה במועדם. ההגיון העומד מאחורי המלצה זו הוא שאין לדעת לכמה זמן יידחו החיסונים, וחלקם (כמו רוטה) קצובים בזמן ויכולים להינתן עד גיל מסויים בלבד. עם זאץ, הייתי מוודא, לפני ההליכה לטיפת חלב, שאכן נשמרים שם כל כללי הזהירות . בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים