קרוהן וחיסון mmrv גיל שנה לתינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

30/05/2017 | 18:43 | מאת: דורית

בס"ד חג שמח אני עם קרוהן 17 שנים מקבלת אימורן . אחרי כריתה של מעי גס. ביתי בת שנה וחודשיים קיבלה עד היום את כל החיסונים כולל דחף. אמורה לקבל mmrv. פניתי לפורום גסטרו הם הפנו אותי אליכם מה הסיכונים לגבי? האם צריך לעשות את החיסון על כל מרכיביו? האם אפשר בלי ה-v ? האם כדאי לפצל את החיסון mmr ו-v לבד. כמו כן התינוקות נולדה אחרי טיפול ivf. האם יש קשר לחיסונים ובפרט לחיסון המדובר שכולם חוששים ממנו? אשמח לקבל תשובתכם . חג שמח

דורית שלום, ניתן לחסן MMRV בנפרד (כלומר MMR ו-V בנפרד), אך יש לידע זאת את טיפת החלב, שכן לא בהכרח התכשירים זמינים להם בכל עת. עם זאת, איני רואה בכך יתרון משמעתי (ולהיפך, כאב הדקירה כפול...). אין משמעות ללידת ביתך בדרך של IVF. ככלל, חיסון זה אינו מומלץ לילד שמי מבני ביתו בעל מערכת חיסון לקויה. עלייך לברר מה מצב מערכת החיסון שלך אצל רופאך המטפל, ולנהוג לפי המלצותיו: במידה ואכן המערכת לקויה, אל לביתך להתחסן לחיסון זה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים