התייעצות בנוגע לחיסון פוליו מוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

21/02/2017 | 20:58 | מאת: דנית

שלום, אשמח להתייעץ בנוגע לחיסון פוליו מוחלש. ביתי בת 9 חודשים, עד כה חוסנה בזמן, ובכל החיסונים, על פי המלצת משרד הבריאות. אנו מתגוררים עם אימי, שחולה בסרטן שד גרורתי ומטופלת בכדורים ביולוגיים משולב עם הורמונליים. חשוב לציין שאיננה עוברת הקרנות או כימותרפיה. עד כה לא חיסנו את ביתנו בפוליו מוחלש מסיבה זו. עקב חופשה, אימי לא תהיה בבית בשבועיים הקרובים ולכן אנו מתלבטים בשנית האם זו תקופה טובה לחסן בכל זאת את ביתנו בפוליו המוחלש שניתן דרך הפה. שאלותיי הן: 1. האם אכן כדאי לחסן אותה בתקופה הזו? 2. במידה וכן כדאי לחסן: א. מה הסיכון הכרוך בכך עבור אימי? ב. הבנתי שיש צורך להשמר 6 שבועות. האם פרט לשטיפת ידיים לאחר מגע, והימנעות ממגע ברוק ובהפרשות (קקי ופיפי), יש צורך בהישמרות נוספת? ג. האם במקרה של אימי, יש צורך להשמר מעבר ל-4 השבועות הנוספים? 3. במידה ולא כדאי לחסן: א. מה הסיכון הכרוך בכך עבור ביתי, שמחוסנת בחיסון המומת אבל לא במוחלש? ב. אחות טיפת חלב אמרה שהחיסון המומת מגן עליה מהידבקות אבל לא מגן מזה שהיא יכולה להיות נשאית ולהדביק אחרים. אם כך הדבר, האם ההחלטה לא לחסן עשויה להגביר את הסיכון עבור אימי בהידבקות במחלה? 4. שאלה נוספת, קשורה אבל לא קשורה – האם מומלץ לרווח בין תאריך החיסון לבין התאריך בו נבצע את בדיקת הדם הדרושה בגיל 9 חודשים (ספירת דם, ברזל...)? המון תודה.

דנית שלום, ראשית, את השאלות הנ"ל יש להפנות לרופאיה של אימך, אשר מכירים את מצבה ואת הסטטוס החיסוני שלה, כמו גם את תוכניות הטיפול העתידיות בה ואת תזמונן. אענה באופן כללי: חיסון הפוליו המוחלש ניתן בעיקר כדי ליצור הגנת רוחב סביבתית. כלומר - הגנה על אלו שאינם יכולים להתחסן או ליצור נוגדים גם ע"י החיסון המומת. ספציפית לביתך, שחוסנה בחיסון המומת, חיסון הפוליו המוחלש מהווה בוסטר, כך שרמת הנוגדנים שלה לפוליו תעלה. כמו כן, יווצרו נוגדנים במעי, כך שתימנע ממנה גם מחלת השלשולים הראשונית של הפוליו. אך כאמור, לא זו המטרה העיקרית של החיסון. אכן הזהירות מתבקשת ל-6 שבועות לאחר החיסון, במהלכם הוירוס מופרש בצואה, ויכול לפגוע משמעותית באלו אשר מערכת החיסון שלהם לקויה. לגבי אימך ספציפית, כאמור, עלייך לפנות לרופאיה. באשר לשאלתך האחרונה- אין קשר בין החיסון לספירת הדם של גיל 9 חודשים ואין צורך לדחותה בשל החיסון בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים