גידול מסוג גלומוס ג'גולר בראש שחזר לאחר 12 שנה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

31/03/2010 | 17:23 | מאת: אביטל

לאחרונה התגלה אצלי גידול מסוג גלומוס וזאת לאחר שלפני 12 שנה עברתי ניתוח בארה"ב להסרתו והוא הוסר במלואו יש לציין שהגידול בפעם הראשונה הופיע במהלך ההריון של בני הבכור. במשך 5 שנים נבדקתי ב- MRI והבדיקות הראו שהכל תקין ולכן בהמלצת הרופא הפסקתי עם המעקב. השבוע פניתי לרופא בשל כאבי ראש וסחרחורות בלתי מוסברות ולאחר ביצוע בדיקת סיטי ואם אר איי התברר לי שהגידול חזר. אומנם לא גדול כ"כ כמו הקודם שהיה 13 סמ' אלה 3 סמ'וכמו כן, קרוב מאוד למיקום הקודם עם נגיעה באונה הטמפורלית מימין ועל מרכז עצבי האחראי על מערכת הנשימה והבליעה. מבירורים שערכנו הוצעו לי 2 תוכניות טיפול האחת ניתוח בהדסה עין כרם אצל ד"ר ספקטור עם כל הסכנות הכרוכות בכך והשניה הקרנות. אני נוטה לפנות לטיפול קרינתי. יש לציין שנולדו לי מאז עוד 2 ילדים ובמהלך ההריונות לא נבדקתי. בפעם הראשונה סברו כי ייתכן והגידול מאיץ את תהליך הגדילה כתוצאה מהריון והורמונים.כרגע גם אני נוטה להאמין בכך. שאלותי הן: האם טיפול קרינתי לגידול שפיר מסוג זה (גלומוס)יעיל? מהו מרכז הרדיותרפיה המתמחה בגידולים מסוג זה בארץ?(אני מתגוררת בדרום) האם תיתכן פגיעה אשר תשפיע על מצבי כיום(למעט הגידול אני מתנהלת כרגיל) כתוצאה מהליך הקרינה? האם יתכן מצב שהקרינה לא תשפיע על הגידול? ואם כן האם לא תיווצר בעיה לנתח לאחר מכן? אני אשמח מאוד לקבל תשובות כי בכל זאת, בשל סמיכות הזמנים בין החג וגילוי הגידול לא קיבלתי תשובות מנומקות ומלאות. תודה וחג שמח

שלום רב, לא ברור לי היכן בדיוק נמצא הגידול באונה טמפורלית או סמוך למרכזי הנשימה (בגזע המח). בכל מקרה הטיפול היעיל ביותר לגלומוס הינו כריתה כירורגית אך קרינה עוזרת לעצוד גדילת הגידול והינה אופציה לגיטימית במקרים רבים. בבחירת הטיפול יש לקחת בחשבון את הסיכונים הניתוחיים הספציפיים לאותו גידול ולכן התשובה האמיתי לשאלתך יכולה להינתן רק לאחר עיון ב MRI בישיבה משותפת עם רדיולוג ונאורוכירורג. בכל מקרה לאחר טיפול קרינתי הניתוח כמובן עלול להיות קשה יותר- אך עלול גם לא להיות כלל. ניתן להיוועץ במסגרת ישיבות הדמייה שלנו באסותא עם רדיולוג בכיר. בברכה. ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר