בני בן השנתיים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

16/12/2009 | 10:15 | מאת: כרמלה

שלום, לבני בן השנתיים תמיד היו בלוטות בצאוור בצד ימין ושמאל. לעיתים גדולות יותר ולעיתים קטנות יותר. יש לציין שבני הוא מהאחוזונים הנמוכים (מתחת לסקאלה) כולי תקווה לשמוע שדבר זה הינו מינורי וחסר חשיבות. תוכלו בבקשה לציין מהן הסיבות לבליטות אלו?

שלום רב, אכן בלוטות לימפה מוגדלות בילדים הינן שכיחות ביותר וכמעט תמיד ללא משמעות קלינית. יש להגיע לבדיקת אאג ואם מסכים עם אבחנה של בלוטות לימפה מעט מוגדלות- אז אין צורך בכל בירור אלא מעקב בלבד. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר