אובדן תחושה באזור המנותח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

10/12/2009 | 06:17 | מאת: נעמה

שוב שלום רב ד"ר חפץ, (לאחר ניתוח בפרוטיס) נותרתי ללא תחושה בעור הפנים בכל האזור שנחתך (מאוזן ועד לצוואר). האם יש סיכוי שאחזור לחוש את האזור (לא מרגישה כשנוגעים שם, למשל) ? הבנתי שנחתכו עצבים ולכן אין תחושה - השאלה אם אלו ייבנו עצמם מחדש, או שזה טרמינלי? בנוסף, מדוע אזור הלחי בצד המנותח מתחמם כל פעם שאוכלת? זה סביר/יחלוף? מאד מודה לך על הסבלנות והעזרה!

שלום רב, יש לדעת מה בוצע בניתוח. ישנו עצב תחושתי שטחי באזור הבלוטה ויש לברר אם הוא נשמר. בכל מקרה התלונות יפסיקו להפריע עם הזצן גם אם העצב נכרת. לגבי תחושת החום בעת האכילה- לא נראה לי מדאיג או משמעותי אך שוב בכל מקרה ממליץ להגיע למנתח לבדיקה אם לא עשית זאת עד כה. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.i

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר