ניקור חוזר מדוע????- דחוף

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/12/2009 | 16:34 | מאת: ריקי

שלום רב, לפני 9 שנים עברתי ניקור בבלוטת התריס עקב בלוטה מוגדלת. התשובה הייתה תקינה, לאחרונה אושפזתי בביב"ח בגלל בעיה אחרת ואחד הרופאים ביקש לחזור על האולטרסאונד ובמידה והתוצאה חריגה לעבור ניקור.לצערי התשובה של האולטרסאונד הייתה לא תקינה עברתי ניקור הפעם(דקרו בשני מקומות) התשובה שקיבלתי הייתה תקינה.הבוקר היה לי תור לאנדוקרינולוגית בגלל סיבה אחרת. אך הרופאה מבקשת לחזור על הניקור. היא טוענת שיש צורך לעשות פעמיים ניקור.(לטענתה, כך לימדו אותה וכך היא נוהגת) אשמח לקבל את חוות דעתך. האמת שממש לא מתחשק לי לעבור שוב ניקור. לתשובתך המהירה אודה ריקי

שלום רב, ניקור חוזר נחוץ כאשר יש אי ודאות לגבי הממצאים בניקור הראשון או שהחשד לגידול גבוה והתשובה הראשונית לא מספקת. קשה לי לתת תשובה מחייבת ללא בדיקת הצוואר וללא הפתולוגיה של שני הניקורים. הייתי ממליץ להגיע ליעוץ עם שני הניקורים להחלטה על המשך הבירור. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

06/12/2009 | 09:15 | מאת: ריקי

תודה ד"ר חפץ על תשובתך המהירה!

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר