לאחר ניתוח.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/12/2009 | 11:35 | מאת:

שלום לך ד"ר חפץ. לאחר ניתוח קריטת פורטיד. האם מניסיונך האישי מסוג ניתוחים אלו, חנוך האוזן (החלק התחתון ביותר והמדולדל), אינו אמור להתאחות יחד עם שאר האזור (כמו שהאוזן השנייה מחוברת)? אני שואל אותך רק מכיוון שהנך מכיר סוג ניתוח זה, ואני מעוניין לדעת אם זוהי למעשה התוצאה הסופית (לאחר כחודש מיום ניתוח), כי לא ניראה לי משהו אחר כרגע. ואם אכן זוהי התוצאה הסופית, האם ניתן לעשות משהו בנידון, או כך כולם לאחר ניתוח זה. תודה מראש על תשובתך!

שלום רב, קשה לדעת בדיוק על מה מדובר ללא בדיקת האזור המנותח. באופן כללי האוזניים אמורות להיות סימטריות לאחר הניתוח אך ההחלמה לוקחת זמן (מספר שבועות עד חודשים). לעיתים יתכן שינוי קל לעומת המצב לפני הניתוח. ממליץ יעוץ אאג. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

04/12/2009 | 19:35 | מאת: יוסי

הרופאה שאליה נשלחתי לניקור,ראתה את תוצאות האולטרה סאונד ואמרה שלא נראה לה שיש טעם לנקר כי זה לא נראה חשוד. היא חושבת שמדובר בשריר.. החלטתי לבצע אולטרה סאונד נוסף ליתר ביטחון.. האם אפשר לסמוך על תשובתה או שיש עוד בדיקות שכדאי לבצע? תודה, יוסי

05/12/2009 | 11:39 | מאת:

לא מדובר חלילה באי סמטריה או החלמה לקויה ושונה, אלה התנוך של האוזן (החלק המדולדל והסופי ביותר), אינו מחובר במאה אחוז לאזור הפנים (האוזן-לפנים), ניתן לראות זאת בעין תוך כדי הזזה קלה של התנוך (או איך שקוראים לזה)., האם זה תקין, ככה זה בניתוחים מסוג זה עכב החיתוך מאחורי האוזן., החלק הסופי (ביותר) שלה.. אינו מחובר ממש כמו האוזן השנייה? האם ניתן לעשות משהו תוך כדי החלמה (מעל כחודש כבר) כגון חבישה או הדבקה. עניין זה מאד חשוב לי ומעסיק אותי מאד, מיזה מספר ימים (ברגע ששמתי לב והזזתי את התנוך לשם ניקוי). כרגיל לתשובתך ממתין ומודה מחפץ לב!

05/12/2009 | 11:40 | מאת:

לא מדובר חלילה באי סמטריה או החלמה לקויה ושונה, אלה התנוך של האוזן (החלק המדולדל והסופי ביותר), אינו מחובר במאה אחוז לאזור הפנים (האוזן-לפנים), ניתן לראות זאת בעין תוך כדי הזזה קלה של התנוך (או איך שקוראים לזה)., האם זה תקין, ככה זה בניתוחים מסוג זה עכב החיתוך מאחורי האוזן., החלק הסופי (ביותר) שלה.. אינו מחובר ממש כמו האוזן השנייה? האם ניתן לעשות משהו תוך כדי החלמה (מעל כחודש כבר) כגון חבישה או הדבקה. עניין זה מאד חשוב לי ומעסיק אותי מאד, מיזה מספר ימים (ברגע ששמתי לב והזזתי את התנוך לשם ניקוי). כרגיל לתשובתך ממתין ומודה מחפץ לב!

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר