נפיחות בצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/12/2009 | 12:35 | מאת: יוסי

שלום רב, לפני מספר ימים חשתי בבליטה בצד שמאל של הצוואר. בדיקות הדם, משטח גרון ובדיקה לשרטת החתול היו תקינות. אומנם הייתי מצונן כשבוע לפני כן אך ללא חום וכאבי הגרון חלפו לאחר יומיים. באולטרה סאונד דובר על רקמה רכה (לא בבלוטת הלימפה ולא בבלוטת התריס)ללא גבולות מוגדרים. רופא אא"ג, שלח אותי לביופסיה דחופה מאחר ולא נראה לו שמדובר במשהו שומני. האם יוכל להיות שמדובר בגידול סרטני אם אין גבולות ברורים לגידול ואם זה לא מופיע בתריס או בלימפה?

שלום רב, נשמע שצריך להגיע בהקדם לבדיקת רופא אאג מנתח ראש צוואר. במידה ואכן יש צורך בביופסיה דחופה ניתן לבצעה תוך ימים ספורים הן לקבלת מידע סופי והן על מנת להירגע כי ברור שהלחץ כעת בלתי נסבל. הייתי פועל לקידום הביופסיה ללא לאות. רקמה רכה בצוואר עדיין יכולה להיות בלוטת לימפה פתולוגית או כל מחלה אחרת. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר