נפיחות משני צידי הצוואר לא קבוע

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/12/2009 | 16:51 | מאת: תום

שלום רב אני בן 25 ומאז שהתגייסתי לצה"ל הופיעו לי תופעות מוזרות של התנפחויות בצידי הצוואר. עשיתי בדיקות בצבא ולא גילו שום דבר וגם לא הסבר לתופעה. מה גם שזה לא סטטי לפעמים זה יותר נפוח לפעמים פחות . האם התופעה הזאת מוכרת ? האם יש לה טיפול ? איפה אפשר לקרא על הנושא הזה ?

שלום רב, ייתכנו גורמים רבים ל"תפיחות בצוואר" כגון בלוטות לימפה מוגדלות, ציסטות צוואריות (שעלולות להתנפח ולקטון לסירוגין) ולעיתים ישנו רושם כזה ללא ממצא ממשי שאנו מצליחים לאבחן. בכל מקרה ממליץ בשלב ראשון בדיקה ובהמשך US של הצוואר. אם שניהם תקינים אז מעקב בלבד. אשמח לבדוק לאחר שני הנ"ל. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

06/03/2013 | 22:37 | מאת: מלי

שלום אני ישבתי בסלון ואני רציתי לציין כי אני עובדת מס' בדיקות לגבי תופעה שדל כאבי ראש אוימים כעת כל הגוף שלי פורח עם גרד נוראי ואז אני מגלה דיד לי נפיחות מכל צד בצוואר ומעין קשיון בעורף מה לעשות

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר