אחרי כריתת פרוטיס - כמה זמן כאב

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/12/2009 | 14:42 | מאת: גיל

כמה זמן אמור להמשך כאב בבלוטה שבקדמת האוזן, שמופיע בכל פעם שאשתי מתחילה לאכול? כבר עבר חודש, ועדיין לוחצת חזק על הצלקת (יש דלף רוק), מחשש שהרוק יפרוץ החוצה - עקב הכאב העז באכילה. האם כל זמן שיש כאב זו אינדיקציה לכך שהרוק ימשיך לפרוץ? אשתי חוששת להפסיק את הלחץ כיוון שאז הרוק עלול לפתוח את התפרים בקלות. האם ייתכן? לא רואים מוצא מהמצב הזה, נשמח לעידוד ועזרה.

שלום רב, שוב קשה לי לומר ללא בדיקה. באופן כללי כאב בתחילת הלעיסה יכול לקרות לאחר ניתוח פרוטיד ויש לקחת משכי כאבים. לגבי דליפת הרוק ממליץ לפנות למנתח. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

11/02/2010 | 11:28 | מאת: רות

גם אני כמעט חודש לאחר הניתוח, אני מרגישה הכאבים עזים ליד האוזן בתחילת כל ארוחה. בנוסף מידי פעם יש לי דקירות חדות באוזן. האם הכאבים עדין ממשיכים אצלכם?

24/02/2010 | 19:50 | מאת: יעל

עברתי ניתוח פרוטיס באונה העמוקה כולל כריתה של החלק החיצוני של הבלוטה, הכאבים החזקים חלפו אחרי חודש חודשיים- אולם הרגשת האי נוחות והחוסר נוחות/תחושת שיתוק בחלק מהצוואר עדיין קיימת. גם להתעודד וגם להשלים!

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר