תוצאת בדיקה לאחר מיפוי כלל גופי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/12/2009 | 10:42 | מאת: אילנה

ד"ר חפץ שלום קיבלתי את תוצאות הבדיקה לאחר מיפוי כלל גופי לאחר הורדת שתי בלוטות התריס נרשם כי במיפוי אזורי הצוואר הודגמה קליטה מאורכת באונה הפירמידלית וריכוז קטן במיטת הבלוטה משמאל. במיפוי אזורי הגוף פלנרי הודגמו ריכוזים יודופיליים באונה הפירמידלית וביטת הבלוטה משמאל ללא ממצאים יודופיליים אקטופיים ברורים נוספים ביתר אזורי הגאף שנבדקו. האם אפשר להסביר לי מה זה ? תודה אילנה

שלום רב, נשמע כבדיקה תקינה. תמיד ישנו שאריות כאלו או אחרות של רקמת בלוטת המגן ומטרת היוד לחסלן. העיקר שאין קליטות יודופיליות מרוחקות (כעדות לגרורות). בכל מקרה מומלץ לפנות עם הבדיקה לאנדוקרינולוג המטפל. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר