התנוונות הבלוטה??

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

30/11/2009 | 07:53 | מאת: נעמה

שלום ד"ר חפץ, האם במקרה שבלוטת הפרוטיד דולפת מאחורי האוזן (מיקום הפיסטולה), הלחץ לצורך החלמה צריך להעשות בדיוק במקום הדלף או שיש ללחוץ בקדמת האוזן מעל הלחי, במקום שבו הבלוטה נמצאת? לא ברור היכן בדיוק יש ללחוץ ואני מקבלת תשובות סותרות לצערי. כמו כן, נאמר לי שהלחץ אמור לגרום להתנוונות הבלוטה (כדי שלא ידלוף רוק), נראה לי קצת מוזר (אם רוצים לנוון למה לא כורתים את כולה מלכתחילה), האם תוכל בבקשה להבהיר יותר? מודה לך מאד. נ.

שלום רב, הלחץ נועד "להדביק" את העור לבלוטה וכך לחסום את הפרשת הרוק בכל מקום ממנו היא מגיעה. צריך ללחוץ על האזור שמתנפח ואוסף ההפרשות. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

30/11/2009 | 16:35 | מאת: נעמה

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר