לאחר ניתוח.

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/11/2009 | 00:06 | מאת:

היי ד"ר חפץ. ברצוני לשאול אותך מספר שאלות בנוגע לניתוח בבלוטת הרוק - פורוטיס, שביצעתי (כ-3-4 מ"מ) הניתוח בוצע בהצלחה מלפני כשלושה וחצי שבועות. כמה זמן לוקח הכי הרבה לאזור זה להחלים, (גם מבחינת תחושות ביתר האיזור, וגם מבחינת כאב)? ותוך כדי שניקתי היום את איזור הניתוח שמתי לב, שדווקא מאיזור (קדמי) של האוזן תוך כדי שיפשוף קל עדיין האיזור לא הגליד במאה אחוז (למרות שבעין ניראה שכן), וגם לאחר כשלושה וחצי שבועות. (בממחטה היה דימום קל וגם באיזור) האם זה נורמלי. האם עליי היה להמשיך במריחת המשכה האניטביוטית (רופא בהי"ח אמר לי להפסיק לאחר שבוע). ושאלה נוספת: שמתי לב שסוף האוזן (למטה) אינו מחובר ממש, לאיזור הפנים כמו האוזן השנייה ומלפני הניתוח.!! האם עכב החיתוך בניתוח זוהי התוצאה הסופית, במנותחים מסוג ניתוח זהה? תודה על התיחסותך, שבוע טוב ומוצלח!!!

שלום רב, החלמה של החתך הניתוחי לוקחת מספר שבועות עד מספר חודשים לאחר הניתוח. התחושה באזור המנותח חוזרת בד"כ רק לאחר מספר חודשים. מריחת משחה אנטיביוטית - אכן מקובל כשבוע. לגבי חוסר האיחוי מתחת לאוזן- יש לפנות למנתח לבדיקה ולודא שהפצע הניתוחי מחלים כראוי. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

30/11/2009 | 10:55 | מאת:

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר