הפרשה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

28/11/2009 | 01:34 | מאת:

שלום רב ד"ר כשלושה שבועות לאחר ניתוח מאיזור בלוטת הרוק. ועדיין מפרישה אומנם מעט מאוד ורק לאחר לעיסה, (אולי מפני שזו היתה בלוטה דיי גדולה), אבל הנני נוטל כבר כשלושה שבועות אנטיביוטיקה במינון די גבוה. וחשוב לציין שהנני חובש גם אזור החיתוך ברוב שעות היום (לא יודע אם זה חבישת לחץ, כי דיי קשה לחבוש את המקום באיזור זה, אבל ישנה תמיכה). כמה זמן יכולה להתעכב החלמה הנהל? והאם אני אמור להפסיק ליטול אנטיביוטיקה רק לאחר שההפרשה מפסיקה? כמה זמן בדר"כ אמורים ליטול כדורים? כמה זמן פלוס מינוס לוקח לאיזור להגליד ולהחלים כך שארגיש יותר את האיזור? ומדוע איזור העליון של האוזן כאילו יבש (שורף), לפחות מן הרגשה שכזאת? ודבר אחרון וחשוב; מתיי יהיה נכון לשלב פעילות ספורטיבית? מצטער על כל השאלות, אשמח מאד אם תענה לי עליהן.

שלום רב, על רוב השאלות לא אוכל לענות מכיוון שיש לבדוק את מקום הניתוח, סוג ההפרשה, מיקומה המדוייק וכו' ולכן לא אוכל לענות מתי להפסיק את החבישה או האנטיביוטיקה( אם בכלל היא דרושה), או מדוע האזור שורף. יש דרך לבצע חבישות לחץ על בלוטת הרוק אך כפי שציינת זה לא קל ולעיתים מחייב החלפת חבישות יומית ואף יותר מזה. ספורט בודאי לא רלבנטי עד החלמה מלאה. הייתי ממליץ לפנות לרופא המנתח ולטיפולו. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר