בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

25/11/2009 | 22:06 | מאת: מיכל

לפני 4 חודשים גיליתי גוש קטן מתחת לאוזן הימנית שאינו נעלם.הגוש אינו כואב אך בהחלט מורגש. תוצאות ממצאי האולטראסאונד (אני גרה בחו"ל): The right retroauricular area was scanned sagitally and transversely with the linear transducer. There is a 0.5x0.2x0.3 cm hypoechoic structure in the subcutaneous layer. No clear vascularity is seen. In the right laterocervical area there is a 0.9x0.3x0.4 cm hypoechoic structure with no clear vascularity The left retroauricular and latrocervical were scanned for comparison. There is a 0.6x0.3x0.5 cm hypoachoic nodule in the latervascular area Opinion: small probable lymph node in the area of concern. Billateral latrocervical lymph nodes. Clinical follow up is advised בדיקות הדם תקינות לגמרי (פרט לאנמיה) רופא המשפחה טוען שאין צורך לדאוג והפנה אותי לרופא מומחה שיחליט אם יש צורך בביופסיה. אני מאוד מודאגת שזהו גידול סרטני ומכיוון שההמתנה לרופא מומחה לוקחת זמן אני מבקשת את עצתך. בהתאם לממצאים הללו: האם יתכן שזהו גידול? מה עוד יכולה להיות הסיבה לכך? תודה מראש

שלום רב, נשמע כבלוטות לימפה מוגדלות- ששכיחות בצוואר ובאזורים הנ"ל. במקרים רבים זוהי תוצאה של דלקת או גורם זיהומי אחר. יש להגיע לרופא אאג לבדיקה כדי לודא שאכן זה המצב ורק אז תוכל להירגע. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

26/11/2009 | 04:23 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך המהירה. האם הבלוטות יכולות להשאר מוגדלות לאורך זמן גם אם אין ממצא של דלקת או זיהום? תודה מיכל

26/11/2009 | 04:23 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך המהירה. האם הבלוטות יכולות להשאר מוגדלות לאורך זמן גם אם אין ממצא של דלקת או זיהום? תודה מיכל

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר