ציסטות בשניי צידי בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/04/2008 | 11:13 | מאת: רחל גולן

לד"ר שלום רב אני אישה בת 43 הופנתי לעשות בדיקת אולטאסאונד בבלוטת התריס התשובה הגיעה והאבחנה הייתה ציסטות בשני הצדדים מה המשך הטיפול? האם מורידים אותן? ואם כן מה ההמשך? יש מצב לחיות עם הציסטות האלה ? אודה לך אם תתן לי הסבר מפורט כדיי שאהיה רגועה בברכת יום טוב

01/04/2008 | 13:41 | מאת: ד"ר עדי בירון

ציסטות על בלוטת התריס הן ממצא שכיח בבדיקת אולטרא סאונד אצל נשים. לא כל ציסטה מחייבת כריתה. קיימים קריטריונים המעלים חשד וכאלה שמחשידים פחות. המלצתי - פני למומחה אאג שיבדוק, ינתח את התוצאות ויחליט על הגישה העדיפה. ככלל ניתן לומר שציסטה בודדת חשודה יותר ממספר רב של ציסטות, גודל מעל 1 ס"מ חשוד יותר מאשר פחות מ 1 ס"מ, וקיימים קריטריונים נוספים. לא כדאי לנסות ללמוד את הרפואה בהתכתבות ולכן אני ממליץ שלא להכנס ללחץ, אבל כן לפנות למומחה שיבדוק ויחליט.

02/04/2008 | 07:58 | מאת: רחל

תודה רבה לך

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר