ב לוטת לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/07/2009 | 21:43 | מאת: שרון חלפון

רופא בית חולים אמר יש לי ציסטה פראורקולרית L מה זה דבר הזה למה אני חייב ניתוח עם ניתוח הזה קל או קשה אני פוחד נורא רוצה לקבל חומר על זה תודה על תושבה היום עשית אולטרסנט תושבה בצוואר מימין הודגמה תת-ליסתית בלוטת לימפה בבודד 1.4*0.4 ס"מ בצוואר משמאל לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות

שלום רב, ציסטה פרה-אוריקולרית הינה שריד של איברים מתקופת העובר שלא התנוונו. ציסטות כאלו נוטות להזדהם ולעיתים להתפרץ לעור (נראה הפרשת מוגלה מהעוא קדמית לאפרכסת). הטיפול לציסטה כזו הינה כריתה בהרדמה כלית. הניתוח הינו פשוט יחסית ודורש יום אשפוז בלבד. יש לתאם לתאם תור לבדיקת רופא אאג מנתח. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לניתוחי ראש צוואר, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא 03-6246624, www.headneck.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר