סרטן בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/06/2009 | 23:22 | מאת: חגית

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס עקב גידול. ביום א' אני אמורה לקבל טיפול ביוד 50 מיליקירי, אתמול ביצעתי בדיקת אולטרה סאונד שתשובתה היא: במיטת האונה הימנית של תירואיד רואים קשרית מוגדרת במרקם היפואקואי, מעט ווסקולרי בשוליםם במידות 0.89X05 ס"מ הודגמה בלוטת לימפה תת ליסתי מימין במידות 1.9X0.7 ס"מ עם מרקם היפואקואי ללא הילוס שומני במרכזה. א. מה משמעות הממצאים ב. האם הטיפול ביוד אמור לטפל גם בזה? תודה מראש על תשובתכם, חגית

שלום רב, בשלב זה הייתי מקבל את היוד כמתוכנן ומבצע את הצילומים שאנו מבצעים באופן קבוע לאחר טיפול ביוד (כ 10 ימים אחר הטיפול ). לאחר כשלושה חודשים לפחות הייתי חוזר על US צוואר וכן בדיקות דם ל Thyroglobullin ןמגיע לבדיקה עם התשובות למנתח ראש צוואר. (אם יש ספק לגבי תוצאות המיפוי ניתן להגיע למנתח ראש צוואר כבר לאחריו). בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לניתוחי ראש צוואר, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא 03-6246624, www.headneck.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר