בלוטה מוגדלת

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

25/10/2016 | 09:07 | מאת: איולה

שלום, בת 26 מעשנת. לפני כחודשיים הייתה לי פריחה ותוך כדי אותרה עי הרופאה בליטה בצוואר, הופנתי לאולטרסאונד, יש לציין שאין לי כאבים בבליטה, ללא אודם או מחלה ברקע, אך בימים האחרונים יש לי תחושה של גוף זר בגרון, כמו שריטה בכל פעם שאני בולעת רוק. כתוצאה מכך מרבה בשתייה ועדיין יש תחושה של יובש בגרון. (זה לא מרגיש כמו כאב קלאסי של דלקת בגרון) תוצאות האולטרסאונד: הודגמו בלוטות לימפה מעט מוגדלות תת לסתי דן צידי, קוטר מירבי עד כ1 ס"מ, שומרות על צורה ומרקם סונוגרפי בלוטת המגן במיקום המקובל. שתי אונות הבלוטה והאיסטמוס בעלי גודל ומרקם תקינים. בלוטות הרוק תקינות. האם יש צורך להמשיך בבירור, מעקב או\ו בדיקות דם או בדיקות אחרות? תודה

שלום רב, נשמע שהכל תקין. למעקב רופא מטפל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר