אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

22/10/2014 | 10:36 | מאת: יהודה

שלום ** זכר בן 55 ** הבדיקה בוצעה בתאריך 20/10/2014. סיבת הפניה: מעקב . להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן +צוואר: אונה ימנית: מוגדלת. בגודל: 5.9X2.2X2.2 ס"מ. עם מרקם הטרוגני. הודגם קשר סולידי בלתי הומוגני גדול התופס את מרבית האונה ללא זרימת דם בתוכו. : אנוה שמאלית בגודל 3.3X1X1.2: נצפו מספר קשריות קטנות עד 0.4 ס"מ. איסטמוס תקין. בלוטות רוק – תת לסתיות תקינות . בלוטות לימפה - לא הודגמו בלוטות מוגדלות פתולוגיות בצוואר. לסיכום: ללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת שברשותנו מ-2/ בבדיקה ידנית גוש רך מאוד ללא לימפומאדיה,בדיקת סיב אופטי דרך האף תקין לחלוטין אודה על הסבר- תודה מראש

שלום רב, גוש בגודל כ 5 סמ (כך זה נראה לפי התאור)- מחייב ניקור לביופסיה. במידה ובוצע ניקור איכותי והגוש לא חשוד במישוש ניתן לעקוב אחריו או לכרות אותו- לשיקול הכירורג ושיקולך. ממליץ להגיע לבירור בארם- היחידה לניתוחי ראש צוואר באסותא. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר