ציסטה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

01/04/2009 | 17:31 | מאת: אביבית

לפני כ-8 חודשים, עברתי כריתה חלקית של צד ימין בלוטת התריס. 0.5 ס"מ היה מיקרו קרצינומה פפילרי. לא עברתי טיפול נוסף, ובמקביל התחלתי ליטול אלטרוקסין. בבדיקת שיגרה באולטראסאונד נמצאה ציסטה 2.1 ס"מ באותו צד. האם לפנות לאנדו' או לאף אוזן גרון... האם ייתכן כי לא הורידו לי את כל הגידול? לתשובתכם אודה. אביבית

שלום רב, גידול פפילרי של 5 ממ אינו צפוי לחזור לאחר תקופה כה קצרה וגם לא בצורת ציסטה. לכן הייתי בודק קודם כל אם אכן מיקום הציסטה במיטת האונה שנכרתה. במקביל יש לבצע בדיקה גופנית ומרקרים הורמונליים לשלול הישנות ולפי התוצאות לשקול ניקור הממצא בהכוונת סונאר ע"י רופא מיומן. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לכירורגיה אונקולוגית של ראש צוואר לפרטים נוספים: 03-6246624 היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר- באסותא www.headneck.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר