האם מגנט חזק מסוכן?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

28/02/2008 | 14:07 | מאת: ניצן

שלום רב, קיבלתי לאחרונה טלפון חברה מסוג נוקיה 6500 הטלפון מצופה מתכת ומגביר את המגנט המצוי בתוך המכשיר (ממש קליפסים נדבקים למכשיר) אני מדבר בטלפון הרבה האם יש סכנה לקרינה. בנוסף שמתי לב שהגוף מתכת מתחמם הרבה יותר מהדגם הקודם שהיה לי. אני מודה לכם על התשובה, הנושא מטריד אותי. ניצן

28/02/2008 | 15:23 | מאת: ד"ר עדי בירון

1. לא ידוע לי על סיכון כתוצאה משדה מגנטי. בדיקות הדמיה מסוג MRI מבוססות על שדה מגנטי רב עוצמה ויתרונה הגדון על CT, למשל, הוא שאין בה כל קרינה. 2. באשר לסכנת הקרינה ממכשירי טלפון סלולריים, יש הבדל בכמות הקרינה שפולטים מכשירים שונים. אינני יודע ספציפית לגבי כל מכשיר ומכשיר. 3. המידע שאתה מבקש הוא בתחום הפיזיקה, ולא הרפואה, ולכן רופא-מנתח איננו האדם שיודע הכי טוב בנושא.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר